KOCAELİ GÖLCÜK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM BAŞI MÜDÜRLER TOPLANTISI

  
2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM BAŞI MÜDÜRLER TOPLANTISI

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 2.dönem başı müdürler toplantısı Anadolu ve Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. Toplantıya Gölcük İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Naim Yüksel, Murat Yavuz , Ahmet Şimşek’in yanı sıra tüm özel ve resmi okul ve kurum  müdürleri katıldı.

Yoğun bir gündem maddesiyle başlayan toplantı aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı yaptı. Kaymakam Bey:

“Eğitim en önemli konumuz, geleceğimizin teminatı gençleri yetiştirme gayretindeyiz. İlçemiz eğitim noktasında yüzümüzü güldürüyor. Bazı konularda eksiklerimiz de var; ancak uğraştığımız konu insandır. İnsanı eğitmek en zor iştir ve kalkınmanın temelinde de bu yatmaktadır. Eğitim anaokulunda başlamaktadır, ilçemiz anaokullaşma oranında %91,5 ile iyi durumdadır. Geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğumuz “ Açmayan Gonca Kalmasın”  projesiyle ana okullaşma oranını artırdık.

TEOG sınavında genelde il düzeyinde ilk üçte yer almaktayız. Şu anda ilde ikinci durumdayız. Bu seneki başarımız hedeflediğimizden de yüksektedir. Bu performanslarından dolayı tüm okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.

YGS’ye girecek olan öğrencilerimize sınav kaygısıyla ilgili bir seminer vereceğiz. Her bir çalışmanın bir meyvesi olacak. Bu seminerle 2100 öğrencimizin her birinin bir tek soruya dahi yanlış cevap vermemesini hedefliyoruz. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

Kaymakam Adem Yazıcı’nın ardından söz alan Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu eğitim ve öğretimde aldıkları mesafeyi bir sunumla okul müdürlerimize anlattı ve şunları ifade etti:

“ TEOG sınavında ilçe olarak başarılı bir durumdayız. Bu başarılarımızın artması için eğitimin tüm fertleri olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başarmak senkronize bir çalışmayla olur. Eğitim ve öğretimin her bir ferdi bir amaca yönelik olarak ortak hareket etmelidir. İlçe Milli Eğitim Müdüründen öğretmenine kadar bir  ve beraber hareket etmeliyiz. Mehmet Akif’in:

 


“Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.”

dizesinde ifade ettiği gibi ortak bir hedefe kilitlenmeliyiz. YGS sınavlarında başarıyı artırmak için aynı doğrultuda çalışmak zorundayız. Kaymakamlık, YGS’ye girecek öğrencilerimizin sınav kaygılarını azaltmak için bir seminer düzenleyecek. Bu seminerin öğrencilerimiz üzerinde olumlu katkıları olacak ve ilçe olarak üniversiteye yerleştirmede daha iyi noktalarda olacağız.

 

                Destekleme ve Yetişme kurslarımız öğrencilerimizi sadece sınavlara hazırlamamakta. Bu sene bu kurslara çok farklı eğitim programları de eklenmiştir. İsteyene bağlama, satranç, izcilik, işaret dili, diksiyon…vb kurslar tertip edilmektedir. Öğrencilerimizi hayatın her aşamasına hazır hale getirmek ve onları hayata hazırlamak durumundayız.

 

25-02-201625-02-201625-02-201625-02-2016

Kavaklı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No 55 KOCAELİ / GÖLCÜK - 0262 412 62 98 / 412 98 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.