KOCAELİ GÖLCÜK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “GÖLCÜKTE ÖĞRENCİ OLMAK” PROJESİ KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN ORTAOKUL 5.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KOCAELİ BİLİM MERKEZİ VE SEKA MÜZESİ G

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “GÖLCÜKTE ÖĞRENCİ OLMAK” PROJESİ KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN ORTAOKUL 5.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KOCAELİ BİLİM MERKEZİ VE SEKA MÜZESİ G

 

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen ortaokul 5. Sınıf öğrencilerinin Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi gezi programına uğurlama ziyareti gerçekleştirildi.  

 

03 Ocak 2018 Çarşamba bitecek olan gezilerimize 21 okulumuzdan 2123 öğrencimiz iştirak edecektir. Sabah 9.00 ve öğlen 13.00 da kalkan araçlar 2 saatlik bir gezinin ardından okullarına dönmektedirler.

 

Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi kapsamında olan bu geziler için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Gülsuyu:

 

“Öğrencilerimiz için derslikler dışındaki eğitimin öğrenci için ne kadar büyük bir kazanım olduğunu bizler kendi öğrenciliğimizden bilmekteyiz. İlkokul ve ortaokul yıllarında eğitim hayatımızdan aklımızda kalanlar yapmış olduğumuz sosyal, sportif faaliyetler ve özellikle gezilerimizdir. Geziler görme, işitme, dokunma… gibi pek çok duyu organına hitap etmekte ve yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Böylelikle hayat boyu hafızalardan çıkmayacak tatlı hatıralar olarak belleğimizde kalmaktadır.

 

Kocaeli Bilim Merkezinde özellikle dikkatimizi Türk ve İslam alimlerinin asırlar önce yapmış olduğu bilimsel keşiflerin ve icatlar çekmektedir. Bilim dünyası denince akla hep Avrupa gelmektedir. Ancak Avrupadan yüzyıllar önce Semerkant, Buhara, Taşkent, Nişabur gibi ilim merkezlerimiz vardı. Burada Ali Kuşçu’lar, Farabiler, Harezmiler, İbni Sinalar …. Vb. bilim adamlarımız yetişti. Birçoğunun kitapları şu anda bile Avrupa’da ders kitabı olarak okutuluyor.

 

Pasteur’dan önce Fatih’in hocası Akşemseddin’in mikrobu bulduğunu,

 

Battani : ( 858 - 929 ) Dünyanın en meşhur 20 astrononumdan biri, trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin olduğunu,

 

Harizmi : ( 780 - 850 ) İlk cebir kitabını yazan ve batıya cebiri öğreten bilgin olduğunu,

 

Hazerfen Ahmed Çelebi : ( 17. yüzyıl ) Havada uçan ilk Türk. Planörcülüğün öncüsü olduğunu,

 

Piri Reis : ( 1465 - 1554 ) 400 sene önce bu günküne çok yakın dünya haritasını çizen büyük coğrafyacı. Amerika kıtasının varlığını kristof kolomb ´dan önce bilen ünlü denizci olduğunu,

 

Neden bilmesin…

Bizler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gelecek kuşakların kendi tarihini ve tarihi şahsiyetlerini bilen, onlardan ilham alarak çağdaş bilimin imkanlarıyla ilmi buluşlar ve icatlar yapan yeni bir neslin oluşması için çabalar harcamaktayız. Bu çabamızda desteğini bizden esirgemeyen Gölcük Belediyemize, şahsında Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyoruz.

08-12-201708-12-201708-12-2017

Kavaklı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No 55 KOCAELİ / GÖLCÜK - 0262 412 62 98 / 412 98 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.