KOCAELİ GÖLCÜK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"Kadın Dostu Kent" projesi tanıtıldı

  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında  Güvenli Bir Hayat var projesi, ‘Kadın Dostu Kent’ çalışmasının tanıtımı  Kazıklı Kervansaray´da gerçekleştirildi.    Programa, Kaymakam Adem Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cevdet Çal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Okul Müdürleri ve Kadın meclisi üyeleri katıldı.    


 

"KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİ"

Kaymakam Adem Yazıcı,  programda yaptığı açıklamada bu projenin ilk kez Gölcük ilçesinde yapıldığını dikkat çekerek bu projenin diğer ilçelere de örnek olacağını söyledi. Yazıcı “Aslında bu proje İçişleri Bakanlığımızın BM ile müşterek yürüttüğü bir proje. Ülkemizde 2006 yılından beri Kadın Dostu olarak devam eden bir proje. Bizde bu projenin içinde yerimizi almak istedik. Özünde kadına şiddeti durdurmak için yola çıktık. Gölcük’ün Kadın Dostu olmasını sağlamak istiyoruz. Bir de STK’ları güçlendirme projesi. Temel olarak bu projeyi Gölcük Kaymakamlığı üretti. Paydaş olarak Marmara Kalkınma Ajansını ortak aldık. Kocaeli, Sakarya ve Düzce ilerimizde yer alan üniversitelerimizde projeye ortak olmuştur. Hiç kuşku yok ki toplumun temelini aile oluşturuyor. Aile bizim en önemli dinamiğimiz. Ailenin sağlam ve güçlü bir temele oturtulması için anne ve babalarımızın rolü çok önemlidir. Annelerimiz bizim için çok önemlidir.  Bizler kadınlarımıza ve annelerimize değerleri yeterince veriyor muyuz? Bunu iyi araştırmamız gerekiyor. Bizler istiyoruz ki kadına yönelik şiddetin sıfıra indirgendiği bir ilçe olalım ve diğer illere ve ilçelere örnek olalım. Bu proje ülkemizde 12 il de yönetiliyor. İlçe olarak Gölcük´te ilkiz. Bizler Gölcük olarak kadın dostu olmaya aday olduk" dedi. Gölcük Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Ümran Ceyhan ise yaptığı konuşmada projeyi tanıttı. Ceyhan  “Bu hibe programı duyura çıktığında kadına şiddet konusunda neler yapacağımızı düşünüyorduk. Bu hibe programın bizim aradığımız proje olduğunu gördük ve başvurumuzu yaptık.  

 

PROJEYİ TANITTILAR 

Bizim projemiz 18 ay gibi süreyi kapsadı. Projemizin adını güvenli bir hayat koyduk. Proje bütçesi 143 bin Euro. Bu Hibenin eş finansmanı Kocaeli Üniversite yönetiyor. Bununla birlikte bütçe 129 bin Euro oluyor. Bizler hedef kitleyi 2 ye ayırdık. Örgütlü örgütsüz kadın çalışanlar olarak. Kadına yönelik Şiddetle Mücadelede yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitesinin güçlendirilmesi Hibe programı kapsamında yürütülen proje, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin genel hedefleri ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin tüm tarafların iş birliği ile uygulamaya konulmasına katkıda bulunmak. Sivil Toplumun güçlendirilmesi yoluyla kadının insan haklarının korunması çalışmalarını bölge ölçeğinde geliştirmek yaygınlaştırmak ve bu çalışmaları entegre etmek. Projenin Özel Hedefleri, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve girişimlerin kapasitelerini geliştirmek; bu alanda yerel ve bölgesel işbirliğini teşvik etmek suretiyle toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin arttırılması, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket eden bir platform çatısı altında toplamak. Projenin Hedef Kitlesi, Proje Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde uygulanmaktadır. Kocaeli Sakarya ve Düzce illerinde örgütlü bireyler (STK üyeleri, kent konseysi kadın meclisleri, siyasal partilerin kadın kolları üyeleri. Üniversite öğrencileri kamu kurumlarında sosyal hizmet sunan çalışanlar, yerel yönetimler ve mahalli idarelerin kadın çalışanları ile sınırlandırılmış olan örgütsüz bireyler. Başvuru Sahibi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi, Projenin Ortakları Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Barosu, Düzce Nilüfer Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi" dedi. İzmir Koordinatörü Semra Ulusoy´da yaptığı konuşmada İzmir´de yapılan proje hakkında bilgi aktardı.   

 

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli şubesi Başkanı Mehmet Kaygusuz Kaymakam Adem Yazıcı´ya, Semra Ulusoy´a, Pelin Erda´ya, Sevgi Binbir´e ve Ümran Ceyhan´a plaket takdim etti. Plaket ellerini boyayarak le izlerini bastı. Kaymakam Adem Yazıcı "kadına şiddetin bittiği bir ilçe olmaya söz veriyoruz" diyerek elini duvara bastı.   

 

proje_proje_proje_proje_


proje_
proje_proje_proje_proje_     proje_

Kavaklı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No 55 KOCAELİ / GÖLCÜK - 0262 412 62 98 / 412 98 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.